Welkom op het Gildehof

Op het Gildehof vind u, naast het café, ook verschillende winkeltjes waar u even kunt rondsnuffelen. Er is antiek en brocante, dameskleding, meubels en musea.
Toegang Gildehof

Boetiek 'T Hoekje

Trendy betaalbare mode voor iedereen. Er is niet alleen leuke kleding voor de jonge en iets oudere vrouw te vinden. Ook gespecialiseerd in grote maten, spijkerbroeken (Bram's Paris) en in mode voor de oudere dames: broeken (elastiek), truien en vesten.
Proef onze Doesburgsche Ballen!
Proef de Doesburgsche Balletjes!

Doesburgsche Mosterdfabriek

Achter het Gildehof, aan de Boekholtstraat 22-26, bevindt zich ook de Doesburgsche Mosterdfabriek met hiernaast gelegen het museum. Hier kunt u zien hoe nu nog de ouderwetse ‘boeren’ mosterd wordt gemaakt. Het afvullen in luxe potjes wordt nog met de oude afvulapparaten gedaan. Ook wordt u verteld hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten. Zeker is dat u met veel smakelijke ideeën naar huis gaat, terwijl u bovendien kennis hebt gemaakt met een typisch oudhollandse ambacht. De mosterdfabriek heeft ook een website, en een facebook pagina.
Echte Doesburgse mosterd & azijn!

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum is gevestigd op het Gildehof aan de Meipoortstraat in Doesburg. Het museum is gezellig en leerzaam en is voor zowel volwassenen als kinderen het bezoeken meer dan waard. In het museum ontdek je de geschiedenis van de Gelderse Tramwegen in de Achterhoek, Nederland en Europa. Aan de hand van oude gebruiksvoorwerpen, foto’s en prachtige schaalmodellen van oude treinen en bussen krijg je een goed beeld van het openbaar vervoer uit het verleden. Naast het openbaar vervoer bestaat de collectie ook uit speelgoed, voornamelijk antiek. Maar er is ook voor de jeugd mogelijkheid zelf een treinbaan te bouwen en te gebruiken met locomotiefjes en wagonnetjes. Ons museum staat in het gezellige Gildehofje in het oude centrum van Doesburg. Er zijn een aantal parkeerplaatsen aan de rand van Doesburg, waarvandaan je binnen 15 minuten lopen ons museum kunt bereiken. Website: www.ovspeelgoedmuseum.nl Museumkaart: Vrij entree
Mode
Authentieke items met een nostalgisch tintje.